Online pubquiz groot succes

Donderdagavond 26 november was het zover: de eerste online pubquiz in de geschiedenis van VC Grijpskerk. Überhaupt was het de eerste pubquiz in de geschiedenis. Maar als er dan toch een traditie moet ontstaan, dan maar de traditie van een pubquiz, waar op het scherpst van de snede wordt gestreden voor de eer -en natuurlijk voor waanzinnige prijzen, maar daarover later meer.

Toen iedereen eenmaal was ingecheckt op ZOOM en het presentatieduo de instructies had gegeven, barstte de strijd los. Met maar liefst 32 deelnemers werd het een buitengewoon spannende avond, met vele ups and downs. In totaal waren er 75 vragen te beantwoorden, waarbij de organisatie rekening had gehouden bij de vragen met verschil in kennis tussen de wat jongere leden en de iets minder jonge leden.

Toch wisten maar weinig leden welk liedje het meest gecoverde lied ooit is en waren er ook maar weinig die wisten dat het Baikalmeer het diepste meer ter wereld is. Daar stond dan wel weer tegenover dat bijna iedereen wist wie in 2017 de Giro d’Italia won en welke basketballer in 2020 overleed tijdens een helikoptervlucht.

Uiteindelijk was het aan de organisatie om uit te rekenen wie de winnaar was. Het was spannend aan de top, maar uiteindelijk was Anne B de nipte winnaar voor Anne V en voor Chantal. Anne B won daarmee een borrelpakket, Anne V een Bakkerij Jager pakket en Chantal een slagerij Boersema pakket. Van harte gefeliciteerd dames.

Hieronder de top 10 van de pubquiz. Sta je niet in deze top 10, maar wil je wel weten hoe je bent geëindigd? Stuur dan even een berichtje.