Praktijk voor Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk

Samenwerking Praktijk voor Fysiotherapie en VC Grijpskerk

De praktijk

Onze praktijk is gevestigd in Kollum en Grijpskerk en heeft nog verschillende dependances in de regio. Inmiddels heeft de praktijk 14 medewerkers, waarvan de praktijkeigenaren Greetje Bosma-Winters, Peter van Brummelen en Jannie Kussendrager de maatschap fysiotherapie vormen.

Binnen onze praktijk is er een uitgebreid aanbod aan specialisaties aanwezig, denkend aan manuele therapie, kinderfysiotherapie, bekkenbodemtherapie, dry needling, handtherapie ,specifieke doelgroeptraining en ontspanningstherapie/mindfulness en meer. Hierdoor zal de patiënt altijd door de meest gespecialiseerde therapeut behandeld worden voor een optimaal behandelresultaat.

Daarnaast zijn wij HKZ gecertificeerd en voor zorgverzekeraars zijn wij Pluspraktijk en Topzorg. Verder zijn wij aangesloten bij Fys’Optima, een landelijk samenwerkingsverband tussen Fysiotherapie praktijken.

Inloopspreekuur

Als onderdeel van de samenwerking tussen de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum – Grijpskerk en VC Grijpskerk, is er voor de leden van de vereniging de mogelijkheid om bij klachten of vragen langs te komen op het hiervoor ingeplande inloopspreekuur.

Dit inloopspreekuur zal dinsdag 13 oktober voor het eerst gehouden worden van 18.30 tot 19.00 (bij drukte wordt dit verlengd) en in het vervolg zal dit wekelijks op dinsdag plaats vinden op de hierboven genoemde tijden. Dit inloopspreekuur vindt plaats in Sport je Fit. Voor dit inloopspreekuur hoeft geen afspraak gemaakt te worden en hier zitten geen kosten aan verbonden.

Het voordeel van dit inloopspreekuur is dat leden vrijblijvend met vragen of klachten langs kunnen komen. Daarbij worden de lichamelijke klachten onderzocht en word er direct geholpen met snel en deskundig fysiotherapeutisch advies gericht op de blessure of ter blessure-preventie

De Fysiotherapeut

De inloopspreekuren zullen verzorgd worden door Klaas Korf, algemeen fysiotherapeut.

Klaas is sinds 2014 werkzaam bij de praktijk en heeft binnen zijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut de sportspecialisatie gevolgd. Door deze extra inzichten in de sportdiagnostiek en sportrevalidatie liggen zijn interesses dan ook bij deze doelgroep.

Klaas heeft qua fysiotherapie ervaring opgedaan op top(sport)niveau bij het Nederlands U20 basketbalteam. Hier was hij werkzaam als fysiotherapeut en ging hij mee op verschillende trainingskampen en een uiteindelijk succesvol Europees kampioenschap waar Nederland respectievelijk 5de werd.

Ten aanzien van de revalidatie bij sportblessures staat voor mij de sporter en zijn of haar behoeften centraal. Ik werk graag volgens de methode van Toine van de Goolberg (inspanningsfysioloog van Feyenoord), de Rehaboom, om sporters gestructureerd en op sportspecifieke wijze terug te brengen naar het gewenste niveau. Daarnaast zal ik in november de cursus Functional Movement Screen gaan volgen. Na deze cursus ben ik in staat om sporters op zwakke schakels te screenen, deze uit te lichten en met specifieke trainingsprogramma’s op te trainen om de kans op blessures te verkleinen. Uiteindelijk heb ik de ambitie om de Master in Sportfysiotherapie af te ronden’.

Info

Voor meer info belt u naar 0511-451400 of mailt u naar info@fysio-manueeltherapie.nl.