Heren 1 uit bekertoernooi

Gisteravond 3 november speelde heren 1 in de eigen Bokkediek de 2e rondewedstrijd in het bekertoernooi tegen Exstudiantes H1 uit Groningen. Als je bent afgestudeerd mag je niet meer spelen voor de reguliere studentenverenigingen, Exstudiantes is dan een goed alternatief om bij te gaan volleyballen. In 4 jaar tijd is deze vereniging gegroeid van vier naar elf teams. De tegenstander van gisteravond komt uit in de Promotieklasse en draait daarin mee in de top. Een geduchte tegenstander dus en dat was in de 1e set te merken. Als makke schapen stonden de heren in het veld en in no time stond er een 11-25 setstand op het scorebord. In de 2e set gooiden de heren de schroom wat van zich af. Zowel serverend, passend, blokkerend als aanvallend stonden ze nu wel hun mannetje. Geheel onverwachts wisten ze de stand weer gelijk te trekken (25-21 setwinst). In de 3e set wisten ze deze opgaande lijn door te trekken en werd het een echte wedstrijd. Lange tijd hielden ze gelijke tred met de tegenstander maar op het ‘moment supreme’ toonde de ploeg uit Groningen zich net even wat trefzekerder. Met de setstanden 22-25 en 19-25 bereikten zij de volgende ronde en was het bekeravontuur voor Grijpskerk ten einde.