Zowel Dames 1 als Dames 2 hebben afgelopen dinsdagavond (17-11) de derde ronde bereikt in het bekertoernooi.

Dames 1 trof in Leevoc uit de Friese hoofdstad de huidige nummer 1 in de Promotieklasse C. Met gedegen spel werden de eerste twee sets gewonnen en toen er ook nog een 17-10 voorsprong in de derde set werd genomen lag een 3-0 overwinning in het verschiet. Niets was echter minder waar. Leevoc rechte de rug en langzaam kropen ze steeds dichterbij om uiteindelijk met een 22-25 setwinst een vierde set af te dwingen. Die krachtsinspanning had echter zoveel energie gekost dat de 4e set eigenlijk probleemloos door de thuisclub werd gewonnen. Met deze overwinning ‘bekeren’ de dames van het eerste team lekker door.

Dames 2 moest eveneens aantreden in het bekertoernooi. Tegenstander was Impala D1 dat bij Dames 1 is ingedeeld in de Promotieklasse A. Eigenlijk was deze wedstrijd een kopie van de wedstrijd die de dames in de eerste ronde speelden tegen de Meeuwen D1. De eerste twee sets gingen naar de tegenstander. Niet dat er nou zo slecht werd gespeeld, integendeel, maar er werden domweg teveel fouten gemaakt om aanspraak te kunnen maken op meer. In de derde set ging de knop echter om. Voor elke bal werd gevochten en verdedigend zat het ineens potdicht. De tegenstander kon slaan wat ze wilden, de thuisploeg pakte de meest vreemde ballen. Met 25-20 ging de derde set naar Grijpskerk. Deze lijn wisten ze door te trekken in de vierde set. Impala ging steeds slordiger spelen en bij de thuisploeg zat de ‘schwung’ er lekker in. Een vijfde set moest zodoende de beslissing brengen. Daarin toonde de thuisploeg zich net even wat gelukkiger. De ontlading na afloop was groot, de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. Wie had dat nou verwacht ?