Je hebt van die dagen dat alles lukt. Soms heb je die zelfs als team. Laat Heren 2 nou net zo’n dag hebben als ze tegen de nummer 3 Olympia moeten aantreden… Tijdens de thuisronde op zaterdag 21 november won Grijpskerk met overmacht.

Met Reinder Ganzevoort als spelverdeler kwam het team meteen goed uit de startblokken. Zowel de midden- als buitenaanvalleers werden goed bediend. Max scoorde met mooie schuine aanvallen. Bert Jan Venema was succesvol als diagonaal en maakte veel punten. Op buiten was Jan Simonides weer een goede waarde in het team. Jacob Zwama pakte in de verdediging elke bal en prikte zelfs weer een echte ‘zwamabal ‘ net over het net. Justin Venema mocht het voor het eerst als midaanvaller proberen. De tegenpartij heeft niet eens gemerkt dat Justin dit niet helemaal gewend was want hij maakte punt na punt. Ludo Abbink kwam halverwege Reinder aflossen als spelverdeler en vooral verdedigend maakte hij een gretige indruk. Johan Oostenbrink mocht het allemaal afmaken met een echte ‘johan bal’ links achter bij de tegenpartij. En ondergetekende scoorde lekker met zijn opslag. Al met al een wedstrijd om door een ringetje te halen! Hiermee pakt Heren 2 de koppositie in de competitie.

Door: Pim-Paul Baarda