Zonder scheidsrechters geen wedstrijden. Daarom doet volleyballend Nederland ook dit jaar weer mee aan de Week van de Scheidsrechter. Van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober zetten we de mannen en vrouwen op de bok graag extra in het zonnetje. Doe je mee?!

De themaweek vindt sportbreed plaats vanuit het actieplan Veilig Sportklimaat en de Nevobo ondersteunt dit van harte.

Als volleybalscheidsrechter is het goed niet op te vallen, juist dan heb je een prima wedstrijd gefloten. Dit staat haaks op hoe je als sporter een wedstrijd speelt. Een speler trekt door mooie en spectaculaire acties juist die positieve aandacht. Maar geen mooie acties zonder die onopvallende, niet te verwarren met onbelangrijke, persoon op de bok. De persoon die geen aandacht wil tíjdens de wedstrijd, maar het wel verdient vóór en ná de wedstrijd. De ‘Week van de scheidsrechter!’ is een mooie gelegenheid om de verenigingsscheidsrechters en bondsscheidsrechters die bij jou in de hal komen fluiten, extra waardering te geven. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot ook, geeft energie voor weer een mooi volleybalseizoen en zal de relatie tussen volleyballers, coaches en scheidsrechters ten goede komen.

Scheids bedankt
Heb je al nagedacht over hoe jouw vereniging de scheidsrechters bedankt? Doen! Voor je het weet is het 1 oktober. Wordt het met een flesje, chocolade, een handgeschreven briefje, een zelf gemaakt complimentenkaartje, een liedje, een versierde scheidsrechtersstoel…. er zijn legio mogelijkheden.

Met Scheids bedankt kun je via Twitter en Facebook nog meer aandacht geven aan de scheidsrechter door je actie te delen met @volleyscheids en #Scheids bedankt. Wij delen op onze beurt jouw berichten weer en zetten zo jouw club en scheidsrechters in de schijnwerpers.