GESLAAGD TRAININGSWEEKEND OP AMELAND

In het weekend van 2 tot en met 4 september is in de sporthal op Nes hard getraind door de teams van dames 1 en 2. Ook waren er spelers van de heren mee die ook aan enkele trainingen mee deden. Op zaterdag sloten nog enkele jonge talenten aan van de meisjes B-jeugdselectie. Zij deden het uitstekend en lieten zien dat er in technisch opzicht al een goede aansluiting is bij de damesteams.Er is vooral getraind op techniekverbetering, conditie en teamopstellingen. De eerste training was op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Die avond is veel aandacht is besteed aan het geven van set-ups en aanvalsdekking.
Zaterdag is er twee keer 2 uur getraind. Er is eerst veel getraind op de pass in de rally en ook servicepass. Ook kwamen setting, aanval en aanvalsdekking opnieuw aan bod.
Tijdens de tweede zaterdagtraining opnieuw conditie en techniektraining met o.a. blokkeren en tenslotte is er ruimschoots tijd besteed aan het spelen van een onderlinge wedstrijd.

Op zondag is nogmaals 2 uur getraind en is er vooral getraind op de verschillende functies. Spelverdelers, midspeelsters, libero’s en aanvalsters (diagonalen en passer-lopers) hebben elk eerst apart getraind op een veld en tenslotte in teamverband.
Al met al geslaagde trainingen waarin meerdere speelsters veel nieuwe dingen hebben geleerd. Door het opnemen van enkele technieken kregen diverse speelsters tijdens de training regelmatig video-feedback.

Naast de vele trainingen was er ook ruimte voor ontspanning. Op zaterdagavond hebben de dames en heren gegeten bij de pizzeria in Nes. Na lekker tafelen is de hele groep weer naar de boerderij gelopen voor de activiteit ‘the masters of the lighthouse games’. Marcel en Jacob konden, na vele uren voorbereiding, eindelijk van start als presentatoren. De teams werden verdeeld en de spellen gingen van start. Of het nou ging om zo snel mogelijk een banaan opeten of eieren overbrengen waarbij je alleen gebruik mocht maken van je gezicht, de competitie was duidelijk zichtbaar. Tijdens het spel ‘schreeuwlelijk’ was het lachen, gieren en brullen geblazen. De buikspieren konden nogmaals worden getraind. Team oranje verzamelde uiteindelijk de meeste punten en won de ‘Amelander vuurtoren’. Na de ruim 2 uur durende activiteit is de gezellige avond afgesloten met een aantal dansmoves in ‘Discotheek De Lichtboei’.

We kijken terug op een zeer geslaagd en gezellig weekend. Tot volgend jaar!
Marfan

Fruitybag, Bakkerij Jager en Erwin Smeenk worden bedankt voor hun bijdrage aan het trainingsweekend.

(hieronder een serie foto’s gemaakt door Jacob Nauta)