Himmelhoch jauchzen, zum tode betrübt met Heren 2

Ja mensen, het was me het potje wel weer, afgelopen zaterdag in de Bokkediek. Na de valse start van de competitie, vorige week bij ON, was het voor de heren zaak om dat eens even recht te zetten tegen degradant uit de 1e klasse Rovoc.

De voorbereiding was des heren 2: vanaf halverwege mei, niet meer bewegen en ergens begin september een halve dag zoeken, waar ook alweer die #€&€# volleybalspullen liggen. Alhoewel ondergetekende en Pim Paul toch nog even een halve finale haalden bij Kroton beach. Maar goed, dat was het dan ook wel.

Maar weer trainen dus. Door verhuizing van onze immer gewaarderde trainer/coach gaf ondergetekende ook 2x training -daar wordt het ook niet persé beter van-. Zo kon het dat onze vaste stand-in coach Stans een beetje moedeloos was na de afstraffing tegen ON.

Enfin, focus!! Het ging om de wedstrijd tegen Rovoc.
Of het de training donderdag van onze vertrouwde Richard was, of gewoon de krijger in ons, we knalden de wedstrijd in.
Rovoc moet hebben gedacht dat ze niet waren gedegradeerd, want binnen no time stond het 25-16.

Het publiek stond werkelijk op de banken. Wat een spel van de heren. Jolanda Paula wilde de wave al in gaan zetten en Linda stond al in de dab-stand…….
Maar goed, dan is Heren 2 weer gewoon Heren 2 en laten ze vakkundig het niveau een paar etages zakken.
Onze coach greep in en wisselde wat spelers. Nauta zorgde voor een lichte verbetering van het spel. De andere wissel (lees: ondergetekende) wist ervoor te zorgen dat de invaller het niveau net nog even wat verder naar beneden liet zakken.

De 2e en de 3e set verloren wij, maar het daadkrachtig ingrijpen van onze coach – Johan erin als 3e spelverdeler van de dag- keerde het tij.
Ondergetekende mocht het gaan proberen als passer-loper en vooral dat 1e (het passen) ging goed.
De wedstrijd kantelde en de 5e set shinede Heren 2 als nimmer tevoren.

Na afloop was de tribune één vochtige oase van angstzweet en doorlig plekken vanwege de duur van de pot!
Het bier smaakte goed na afloop. Over twee weken zijn wij weer te bewonderen in de Bokkediek met Donitas als kanonnenvoer. Kaarten zijn te koop bij de bekende plekken. 14 oktober 16.30. Tot dan.

Ludo