Meisjes A1 toon veerkracht tegen Sudosa-Desto
Meisjes A1 heeft de langste adem tegen Sudosa-Desto

Kies zelf uit bovenstaande sportclichés, de meest aansprekende titel.
Man, man, man, man, wat een pot zeg, in die paars uitslaande volleybalhal in Assen!!!

Het begin al wat matjes met het inslaan, maar hé, dat hoeft natuurlijk niks te zeggen over de wedstrijd.
‘Positief blijven, veel plezier maken met elkaar en de tegenstander de fouten laten maken’ waren de boodschappen vooraf.

En toen de wedstrijd…. (die puntjes zijn spanningsverhogend bedoeld hoor, speciaal voor de fijngevoelige lezer)

Het begon met een goede serveserie van Maud en een 5-0 voorsprong. Tot zover niets aan de hand. Toch kreeg Sudosa meer en meer grip op de wedstrijd. Tot 15-15 ging het gelijk op, maar daarna was het snel gedaan. We kwamen niet onder de servedruk van onze tegenstander uit en kwamen zelf amper aan aanvallen toe.

De 2e set werd een paar wissels doorgevoerd, maar Sudosa had ons bij de strot en weigerde los te laten. Intussen werd er door de coach nog wat gewisseld om iets van een lichtpuntje te ontdekken. Maar in deze set was het niks en het werd ook niks
Het werd stiller in het veld en bij de coach ontstond de onweerstaanbare neiging om schattige babykittens -jaja, pleonasme- te vermoorden met een kettingzaag -dat laatste is een grapje hoor, maar wel zo ongeveer het gevoel typerend😱-

De 3e set werd er nog wat gewisseld en tádá!!! Ineens beleving in het veld. En toen ging het ook écht lopen. Renske en Tessa kwamen goed door over mid, er werd zuiver gepassed door iedereen én er was ineens heel veel beleving. Het chagrijn verplaatste zich naar de andere kant van het net -hoi Sudesto!!-

De 4e set zette Sudosa nog een keer aan, maar de meiden hielden het hoofd koel. Niks geen 3-1 nederlaag, maar gewoon. 2-2. De 5e set was eigenlijk nooit spannend. Een hele mooie 3-2 winst en nog steeds in de top 5 van de Topklasse meisjes A!!!

Wat waren nu de belangrijkste winstpunten uit deze wedstrijd?
⁃ Annieke speelde een halve set meer dan vooraf gepland en de enkel hield het!!