De meisjes van Jeugd Oranje met onze eigen Annemarie Venema, speelster van zowel Dames 1 als Meisjes A1 zijn  het EK U17 begonnen met een 3-1 nederlaag tegen Duitsland. Het team van bondscoach Eelco Beijl won in het Bulgaarse Sofia de eerste set, maar dolf daarna drie sets het onderspit tegen de Oosterburen.

Bondscoach Beijl startte met Kim Klein Lankhorst, Romy Brokking, Iris Vos, Jette Kuipers, Anna Zijl, Jolijn de Haan en Annemarie. Dit zevental won knap de eerste set van het sterke Duitsland. In het vervolg van de wedstrijd kon Nederland Duitsland niet meer bedreigen.

Zaterdag speelt Jeugd Oranje de tweede poulewedstrijd tegen Italië, dat in haar openingswedstrijd met 3-1 van Roemenië won.

Uitslag vrijdag:

Nederland – Duitsland 1-3 (25-21, 18-25, 16-25, 17-25)

(nr. 17 Annemarie Venema)