De meisjes van Jeugd Oranje (met natuurlijk onze eigen Annemarie van Dames 1/Meisjes A1) hebben zondagmiddag 15/4 hun eerste overwinning geboekt op het EK U17 in Bulgarije. De equipe van bondscoach Eelco Beijl was met 3-1 te sterk voor Oekraïne. Dinsdag vervolgt Nederland de poulefase tegen Roemenië.

Nederland en Oekraïne verloren beide hun eerste twee poulewedstrijden en waren daarom gedreven om te winnen. Bondscoach Beijl startte met Kim Klein Lankhorst, Romy Brokking, Iris Vos, Jette Kuipers, Anna Zijl, Jolijn de Haan en Annemarie Venema.

Oekraïne won de eerste set ruim met 25-18 maar hierna nam Nederland het initiatief in de wedstrijd knap over. Mede dankzij de vaak scorende Iris Vos (21 punten) won Jeugd Oranje het duel met 3-1.

Maandag 16/4 heeft Jeugd Oranje een rustdag. Dinsdag 17 april staat de vierde poulewedstrijd tegen Roemenië op het programma.

Uitslag zondag 15 april:

Nederland – Oekraïne 3-1 (18-25, 25-19, 25-16, 25-18)