Afgelopen donderdag 29 maart plaatste Dames 1 zich ten koste van GO4IT/DOK Dames 1 uit Dwingeloo voor de regionale bekerfinale die zaterdag 12 mei as. om 16.00 uur tegen in Ommen word gespeeld.
Daar leek het in het begin van de wedstrijd helemaal niet op. Waren het de zenuwen, waren het de randzaken die aandacht vroegen, zeg het maar! Feit was wel dat de dames overal mee bezig waren behalve datgene wat het belangrijkste was, juist…volleyballen.
In no time stond tegenstander DOK Dwingeloo met in hun midden oud international spelverdeelster Riette Fledderus op een 0-2 voorsprong (setstanden 15-25 en 13-25 !!)
De dames beseften dat het zo niet langer kon. De schroom werd afgeworpen en eindelijk kreeg het talrijke publiek voorgeschoteld waar ze toch uiteindelijk voor gekomen waren, een mooie en spannende pot volleybal.  De thuisclub kreeg in de 3e set wat vat op het servicegeweld en de goede blokkering van de tegenstander. Middels een mooie 25-23 setwinst groeide de thuisclub weer helemaal in de wedstrijd. Het geloof in eigen kunnen was weer helemaal terug. Volleybal blijft wat dat betreft een raar spelletje. Het ene moment ben je bij wijze van spreken dood en begraven en even later weer springlevend. Ook in de spannende 4e set hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Met een 28-26 stand moest een 5e set de beslissing brengen.
Ook daarin een curieus wedstrijdverloop. DOK kwam op een 2-8 voorsprong en dan denk je als neutrale kijker, einde wedstrijd… Niets was minder waar. Grijpskerk knokte zich helemaal terug in de¬†wedstrijd. Onder het mom, erop en erover denderde de ploeg gelijk naar een 15-10 eindscore. En ja, toen ging het dak eraf in de Bokkediek. Dol van vreugde sprongen de meiden elkaar in de armen. De FINALE was bereikt !!!!
Hierin is Animo ’68 uit Assen de tegenstander. Zij wisten in hun halve finale eveneens in een vijfsetter het 2e team van Flash/Nieuwleusen uit te schakelen.