Meisjes A1 verstevigt 2e plaats in de topklasse

Zaterdag 23 maart speelde meisjes A1 een thuiswedstrijd tegen De Bevers uit Lemelerveld. In de uitwedstrijd was er al een 3-1 overwinning behaald. Toch was het zaak om deze tegenstander niet te onderschatten, want het is een team met een sterke service en verdedigend sterk.
De wedstrijd werd begonnen met Maud als spelverdeler, Naomi als diagonaal, Renske en Nine op mid, Emma en Annieke aan de buitenkant en Nadie als libero.
Het begin was wat stroef, maar gaandeweg de eerste set werd de servedruk opgevoerd en werd er beter verdedigd en aangevallen. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-19.
De tweede set werd ongewijzigd begonnen. Het spelbeeld was een beetje hetzelfde. Een niet al te sterk begin, maar toch naar het einde toe het betere van het spel. Lotte verving Maud halverwege de tweede set en ook deze set werd gewonnen. Nu met 25-21.
De derde set mocht Romee van B1 haar debuut maken in meisjes A1. Zij verving Emma aan de buitenkant. Romee liet direct zien wat ze kan: op een mooie set van Lotte, timmerde zij de bal kneiterhard rechtdoor. De derde set werd gewonnen met 25-18.
De vierde set kwam Susanne van B1 op buiten, samen met Annieke. Emma mocht voor de verandering op dia en Maud kwam weer terug als spelverdeler. Maud mocht beginnen met serveren en daar had ze blijkbaar wel zin in, want vervolgens serveerde ze een 13-0 stand op het scorebord. Het verzet van De Bevers was gebroken en een 25-7 stand, zorgde voor een mooie 4-0 overwinning.

Ludo