De Nevobo mag in 2022 het WK Volleybal voor vrouwen organiseren. Dat heeft wereldvolleybalbond FIVB vandaag bekendgemaakt. Nederland organiseert het WK samen met Polen. De beoogde speelsteden in Nederland zijn Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.

De Nevobo bereidde de afgelopen jaren een bid voor in samenwerking met de Provincie Gelderland, Rotterdam, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportmarketingbureau TIG Sports. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland het vierjaarlijkse WK Volleybal (mannen of vrouwen) organiseert. In 2015 werd wel het WK Beachvolleybal in Nederland gespeeld.

De Nederlandse volleybalsters van bondscoach Jamie Morrison eindigden in oktober in Japan op het laatste WK op de vierde plaats, de hoogste eindklassering in de geschiedenis. Het WK Volleybal Vrouwen werd van 1952 t/m 2018 18 keer georganiseerd. Nederland heeft aan 14 van de 18 edities deelgenomen.

Zowel Nederland als Polen hebben de laatste jaren bewezen grote volleybalevenementen te kunnen organiseren die duizenden volleyballiefhebbers in vervoering brengen. Zo organiseerde Nederland in 2015 het WK Beachvolleybal, terwijl Polen in 2014 het WK Mannen hostte.

FIVB president Ary Graça sprak de volgende woorden uit over de toekenning van het WK:

“De FIVB is verheugd dat het twee echte volleyballanden heeft gevonden als gastheer voor het WK Vrouwen 2022. Nederland en Polen staan bekend om hun liefde voor sport en hun vermogen om evenementen van wereldklasse te organiseren.

De bidprocedure was zeer competitief, maar wij zijn unaniem van besluit dat het gezamenlijke bid van Nederland en Polen er bovenuit stak. Beide landen worden verbonden in hun passie voor volleybal.

Wij zijn ervan overtuigd dat Nederland en Polen een geweldige show gaan opvoeren in 2022. Voor de atleten wordt het een ultieme belevenis terwijl de fans, zowel binnen als buiten de venues, van het beste entertainment worden bediend.”

De Nevobo maakt binnenkort meer details bekend over het WK 2022.