Verslag Dames 1 – VC Sneek 4 (16 november 2019)

In de kar, onder de kar, achter de kar, voor de kar, hoe dan ook, afgelopen zaterdag begonnen we vol goede moed aan onze wedstrijd tegen onze zoveelste Friese tegenstander; Sneek.

Rood tegen rood, het ging er gelijk de eerste set al hard aan toe. Door mooie mid aanvallen wiste Grijpskerk een kleine voorsprong op te bouwen  en ook een aantal leuke ballen werden vanaf de drie meter ingebeukt. Deze set sloten we af met een stand van 27-25

In de tweede set dachten we dit wel even door te zetten, maar door een sterke blokkering aan de kant van Sneek en een aantal harde linkshandig geslagen kanonnen die we op ons afgevuurd kregen, raakten we helaas wat uit balans.. Moeilijk te zeggen waar het aan lag, maar zeker is wel dat er relatief gezien te weinig kartrekkers zijn die de als maar zwaarder wordende last kunnen trekken.

Deze set gaven we dan ook weg met een stand van 19-25

In de derde set werd de opstelling volledig omgegooid om zo de spirit weer op te pakken.. Maar helaas mocht ook dit niet baten.. Naast een aantal goeie services en ballen op de buitenkant verloren we deze set met 16-25

Dan set 4. absoluut niet. We gaan niet verliezen. Dat was de insteek en zo begonnen we dan ook aan de vierde en voor  ons stond sowieso vast sowieso vast: dit word dit onze laatste set !!

We klommen uit de kar en gingen door middel van energie, liedjes en afwisseling van hard slaan en tactisch spel met meerderen de kar trekken. En jahoor. De vierde set werd afgemaakt met 25-18

Zoals ik zei; we waren  niet van plan te verliezen van Sneek. En dan zijn we vrouwen  van ons woord. Met een stand van 15-12, werd deze dubieus matige wedstrijd afgesloten en maken we ons al weer op voor de volgende wedstrijd.

Aankomende donderdag spelen we de volgende ronde in de beker in onze eigen Bokkediek tegen vv Rolde (aanvang 20.00 uur) en we hopen jullie dan ook te zien, om zo de last in de kar te verminderen en ons een ronde verder te schreeuwen!