Regels en maatregelen voor sport

CORONA en SPORT!

Vanaf 1 juli zijn de mogelijkheden voor sport verder verruimd. Om veilig te sporten geldt het Nationale Protocol Verantwoord Sporten. In dit protocol staan alle regels en maatregelen voor sport. Zo weet u waar u als sportvereniging of sportclub aan moet denken en aan welke regels u zich moet houden.

Belangrijkste verruimingen vanaf 1 juli.

In het nationale sportprotocol (https://nocnsf.nl/sportprotocol) staan algemene richtlijnen en adviezen om zo veilig mogelijk te sporten. De belangrijkste verruimingen vanaf 1 juli zijn:

· Binnen- als buitensport is weer toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Alle doelgroepen mogen weer binnen sporten in alle takken van sport.

· Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

· Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar, bijvoorbeeld in kleedkamers en in kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

· Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

· Sport- en verenigingskantines mogen weer open als de richtlijnen uit het protocol van Koninklijke Horeca Nederland worden gevolgd. (https://cdn.khn.nl/downloads/khn-protocol-heropening-horeca-versie-30-juni-2020_DEF_DEF.pdf )

· Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn, binnen maximaal 100 personen.

· Geforceerd stemgebruik langs het veld zoals schreeuwen en spreekkoren is niet toegestaan.

Tijdens het gebruik van de sportaccommodatie is de huurder verantwoordelijk voor eventuele hygiëne maatregelen en de verkeersstromen binnen de accommodatie.

Raadpleeg voor meer informatie over Corona de site van de rijksoverheid, https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 en eventuele protocollen die door uw sportbond zijn opgeteld