VC Grijpskerk Dames 1 vs VC Zwolle Dames 3

Van alle beschikbare streamingsdiensten blijkt uit kwantitatieve en empirisch-kwalitatieve studies dat onze streamingsdienst state of the art is. Neem een netflix standaard abonnement en het kost je €143,88 per jaar. Disney kost je €69,99 per jaar en voor een abonnement bij de Rijksuniversiteit Groningen tik je jaarlijks 2000 euries af.

Nee, dan onze streamingsdienst: helemaal gratizzz voor de gebruikers en dat met dank aan Martijn Renkema van DM Music! Dus kon je op zaterdag 26 september ervoor kiezen om lekker vanuit je bed, bad of bank naar mooi volleybal te kijken. Eerst liet meisjes A1 zien hoe je tegenstander Smash Beilen kansloos naar huis stuurt, vervolgens won dames 3 in een mooie 5-setter van Winkhem en daarna mochten wij aan de bak tegen VC Zwolle. VC Zwolle was de afgelopen 2 jaar kampioen in de 2e divisie, maar promoveerde om uiteenlopende redenen niet. Op papier dus wel een tegenstander van formaat.

Zo, dan nu de wedstrijd. En wat een wedstrijd. De scheidsrechter wees ons op onze meegebrachte druiven en vertelde dat wij “geen doping mochten gebruiken”. Hebben we natuurlijk ook helemaal niet nodig! Alles lekker op eigen kunnen! Zo begonnen we de 1e set (met druiven, zonder doping) met een lekkere serve serie van onze SpelMel! Daar waar Zwolle ons als thuisspelende ploeg de serve had gegeven, kregen ze al snel spijt. Een 7-1 achterstand was voor hen het gevolg. Zwolle zette een tandje bij en de stand liep al snel gelijk op. Maar zoals Abe altijd zegt: toon respect, maar geen ontzag. Toch hadden we hier moeite mee en ging de setwinst naar Zwolle.

Goed, volgende set. We hebben immers niks te verliezen tegen deze tegenstander van formaat. Daar ging in de 2e set onze motor aan. We waren warm; onze pass lag goed; de setjes werden mooi verdeeld en de ballen werden via/tussen/langs/door/over/onder de handen van Zwolle erin geslagen. We lieten met zijn allen zien wat wij kunnen en dat we niet zomaar terug deinzen voor een gevreesde tegenstander! De 2e set ging de winst dan ook onze kant op.

De eerste helft van onze 3e set ging erg gelijk op. Helaas verloren wij onze servedruk en kwam Zwolle hierdoor in hun spel. We liepen achter de feiten aan en hadden moeite dit om te draaien. Helaas verloren we deze set met 18-25.

Dussss op naar de 4e set. Opgeven staat niet in ons woordenboek en we ruiken kansen op een 5-setter. “Eigen ding doen, laat hen de fouten maar maken, volle bak gaan en vooral lekker blijven schreeuwen” Met deze adviezen gingen we de 4e set in en lieten we onze vechtlust en volleybalkunsten weer spreken! Dit keer de setstanden omgedraaid 25-18 winst voor ons! Op naar die 5e set. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. De serve begon aan onze kant, maar ging al snel naar Zwolle. Deze profiteerden en wij hadden veel moeite om de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. Er kwam een achterstand van 3-8 en we spraken dit in het wisselmoment ook maar eens om te draaien. We hebben nog flink teruggevochten, maar verloren de 5e set met 15-11.

Conclusie: na een bekerwedstrijd en een eerste competitiewedstrijd kunnen wij in elk geval stellen dat:

-wij heel erg veel liefde hebben voor onze supporters met twee keer 5 sets
-ons volleybalniveau soms waanzinnig goed is, maar niet altijd even consistent
-Abe in Coronatijd ook onze thuiswedstrijden kan volgen, dus die weet precies wat er op de training moet gebeuren
-wij in twee wedstrijden 201 punten maaken en er 185 tegen kregen en toch twee keer verloren
-Wij volgende week om 19.00 iets recht hebben te zetten tegen opnieuw DOK Dwingeloooo, maar dan in de competitie!