Verslag Dames 1 – Wesseling DOK Dwingeloo

Zaterdag 3 oktober mochten wij het opnieuw opnemen tegen Wesseling DOK dames 1. In de bekerwedstrijd verloren we 3-2 van DOK, dus we waren extra gebrand om de winst nu wel te pakken. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden, net als de vorige keer, maar nu jammer genoeg zonder publiek… Gelukkig kon de wedstrijd wel worden gevolgd via de livestream!

We begonnen de eerste set met een achterstand van 3-0. DOK begon met een goede serve, waardoor de pass niet altijd helemaal lekker lag. Onze SpelMel werd direct weer aan het lopen gezet. We pakten de draad direct weer op en er werden hele lange en mooie rally’s gespeeld. We kwamen dan ook weer goed bij. Uiteindelijk wisten we een voorsprong op te bouwen en we wonnen deze set dan ook met 25-19. YES, de eerste set is binnen!!!

In de tweede set maakte DOK al snel een voorsprong. We stonden al vrij snel met 10-5 achter. Het werd toch nog vrij spannend in de BIG POINTS. 22-21 voor DOK. Helaas verloren we deze set als nog met 21-25. Het was nu 1-1 in sets. Op naar de derde set!

In de derde set ging het eerst weer heel erg gelijk op. We knokten voor een voorsprong. Onze stofzuiger Inge haalde alles van de vloer. De ballen werden er lekker in geknald door onze middens Anne-Marije (dit keer MET kniebeschermers om ☻) en Dagmar. En ook aan de buitenkant en op de diagonaal werd lekker veel via de handjes gescoord. We haalden deze set binnen met 25-20. Nog 1 set winnen en de overwinning is binnen!

Maar toen kwam de vierde set.. Er was te weinig overtuiging bij ons om puntjes te pakken. 14-4 voor DOK.. Maar we gaven niet op. Er werd nog hard gevochten om de voorsprong van DOK in te halen, maar dat lukte helaas niet. DOK won de vierde set met 18-25. We houden er wel erg van om het spannend te maken, want dit is al de derde keer op een rij dat we een vijfde set mogen spelen!

De vijfde set gingen we weer met volle overtuiging het veld in. De energie was weer terug! We wisten een voorsprong te maken van 13-7. Maar zoals ik al zei, wij zouden Grijpskerk niet zijn als we het niet eventjes spannend zouden maken. DOK wist terug te komen tot een stand van 14-14. Gelukkig wist Anne-Marije de 15-14 er keihard in te slaan en Valerie maakte het af met een ace via de net rand. YES! De vijfde set wonnen we met 16-14. De eerste echte overwinning is een feit! We gingen (helaas) zonder drankje en een bitterbal met een goed gevoel naar huis! Op naar de wedstrijd van volgende week tegen VC Bolsward!

(Britt Mulder/6-10-2020)

Foto’s