Bijna een jaar geleden speelden wij onze laatste officiële volleybalwedstrijd. Toen wonnen wij thuis voor de competitie tegen Wesseling Dok uit Dwingeloo met 3-2. Enfin, u weet vast nog hoe het verder ging…. Ffwd via lockdown, avondklok en dansen met Jansen: maar we mogen weer volleyballen in de zaal en er worden ook weer wedstrijden gespeeld.
Zo kon het dus dat wij afgelopen zaterdag mochten aantreden tegen, u raadt het al, opnieuw Wesseling Dok. Dit keer niet voor de competitie, maar in de 1e ronde van de nationale beker. Dok was eveneens vorig jaar onze eerste tegenstander in de beker. Toen wonnen zij met 2-3 in Grijpskerk.

De voorbereidingsperiode was kort maar hevig. Het was daarin nog even zoeken maar het goede niveau, dus bij aanvang was er her en der wel wat twijfel of het goede niveau van vorig jaar weer bereikt kon worden. Of beter nog: overtroffen! Ook was het weer even wennen aan volleybalroutines: ja, coach, er moet toch echt elke set een opstellingsbriefje worden ingeleverd en die moet dan ook kloppen -ahum-.

Nou, de wedstrijd dan maar. Met de geblesseerde diagonaal Julia aan de kant en mid Dagmar niet volledig inzetbaar begonnen wij de wedstrijd met Melanie als setter, Valerie als gelegenheidsdiagonaal, Sanne en Anne Marije op mid en Nine en Danae als passer-lopers. Na wat onwennigheid pakten wij al snel een ruime voorsprong en gaven die niet meer weg. Vooral door goede servedruk hielden wij Dok goed onder druk. De eerste set was dan ook voor ons: 25-16.
De tweede set gingen we goed door. Al snel bouwden wij een tamelijk ruime voorsprong op. En tot het einde van de set bleef die voorsprong intact. Maar toen…. tja, Dok ging beter spelen en het leek wel of wij niet bedacht hadden dat Dok ook tegengas kon geven. Ondanks wissels: Britt erin voor Nine, Suus met twee goede serves en ook nog twee time-outs, slonk de voorsprong in rap tempo en won Dok de 2e set met 24-26.

Tijd om ons te herpakken dan maar. De derde set begonnen wij weer met het team dat ook gestart was. Wel kwam Dagmar nog een rondje voorin meedraaien. Het onzekere verdween weer uit het spel. En ondanks dat Dok goed bijbleef was de set niet heel spannend. Op de cruciale momenten werd er goed gespeeld en gescoord. Winst voor ons met 25-22.

De vierde set ging behoorlijk gelijk op in het begin, maar halverwege de set liepen wij langzaam maar zeker weg bij Dok. En weer was het vooral de servedruk die ervoor zorgde dat wij voldoende druk hielden op Dok. En geen meltdown zoals in de 2e set gelukkig. Met 25-21 wonnen wij de vierde set en zijn we door naar de 2e ronde van de nationale beker. Een heel mooi begin van het volleybalseizoen

Ludo
(geplaatst 13-09-2021 / foto 03/10 2020)