Hallo hallo allemaal!

Afgelopen weekend  30 oktober mochten wij het opnemen tegen De Vrienden/ Volco D1. Oke we beginnen bij het begin, we gingen het veld in met hoop. Dit was toch echt wel een tegenstander waar we puntjes van konden pakken. Ze stonden niet heel veel punten boven ons en we hadden afgelopen week lekker getraind.

De eerste set dus, we begonnen sterk en hadden eigenlijk de hele set wel een kleine voorsprong. Wel bleef Volco gevaarlijk dichtbij, dit werd aan het einde van de set toch wel een probleem. De stand was 23-24, we moesten dus nog 1x beuken en klaar. Maar dit ging helaas toch niet zo makkelijk… Volco maakte een punt, 24 gelijk dus. Zo ging een tijdje heen en weer, totdat Volco het laatste punt scoorde en de stand uit kwam op 34-32 (ja dat leest u goed, er staat echt 34-32). Wat een spanning, en toen moesten we nog 3 sets ! Dit beloofde een hele mooie wedstrijd te worden.

Toen kwam set 2, met frisse moed begonnen we aan deze set. We waren zo dichtbij, dit moet toch kunnen dachten we. Maar dat ging gelijk al mis, we kwamen op een achterstand van 5-0. Nog niks aan de hand natuurlijk, we waren nog maar net begonnen. We gingen verder, maar toen we op gegeven moment met 9-2 achter stonden moest er toch wat gaan veranderen. Onze invallers Eliza en Maud vanuit dames 2 kwamen het veld in. Ze brachten een hoop positiviteit in het veld, maar dit was toch nog niet genoeg. We bleven achter en het stond inmiddels 18-8 voor Volco. Na nog 2 wissels pakten we het weer op, we kwamen terug tot 23-21! Helaas zijn we ook op de 21 blijven staan, want Volco heeft deze set afgemaakt met 25-21.

2-0 achter dus, maar ook bij deze derde set lieten we onze koppies niet hangen. We zouden hoe dan ook een punt mee terug nemen naar Grijpskerk. We begonnen goed, met een 0-4 voorsprong. We bleven deze voorsprong houden tot de 8-9, toen kwam Volco toch nog terug tot een stand van 10-10. Het kon dus weer 2 kanten op gaan. Maar gelukkig ging het deze keer onze kant op, de servicepass kwam beter op gang en er werd goed afgemaakt bij het net. Deze set hebben wij gepakt met een eindstand van 16-25.

Puntje te pakken! Dit smaakte naar meer, we gingen fanatiek de vierde set in en we hadden er zin in! Het kon natuurlijk altijd nog 2-3 worden. Het eerste punt was voor ons, hoppa die is binnen. Jammer genoeg waren de volgende 4 punten voor Volco. We bleven een beetje achter ze aan lopen en op gegeven moment was het 11-10. Hierna ging de stand steeds weer heen en weer, Volco had de voorsprong maar we bleven dichtbij. Bij 19-19 werd het toch wel weer spannend, we scoorden om en om en kwamen op 21-21. Hierna bleef Volco scoren en bij ons kwam het er niet helemaal meer uit. Deze set is geëindigd op 25-21.

Over het algemeen dus een mooie pot voor het publiek, maar er had voor ons zeker meer ingezeten! We zijn 13 november weer terug in de Bokkediek voor een potje tegen Wesseling DOK!