Vanaf het begin van de competitie stond zaterdag 20 november 2021 gemarkeerd in de agenda’s. We mochten namelijk spelen tegen Flash Veendam. Een wedstrijd met extra betekenis, omdat Astrid, Britt, Julia en Sanne eerder gespeeld hebben bij Flash. We waren gebrand om (weer eens) te winnen.

Aan de voorbereiding lag het niet. Na het teamgesprek hadden we afgesproken dat we met zijn allen de kar gingen duwen en trekken. Zelfs termen als together, everyone, achieves en more (TEAM) werden er bij gehaald. Ook stond Abe weer op het veld om training te geven en hadden we deze week versterking van Shannon en Maud. Anne Marije kampt met een enkelblessure en Astrid kon niet bij de wedstrijd zijn.

De eerste set is bij ons vaak lastig. We staan dan net iets te laat aan, waardoor winnen veel moeite kost. Bewust van onze valkuilen begonnen we de wedstrijd met Melanie, Julia, Dagmar, Britt, Nine, Sanne en Inge. Ditmaal sleepten we de punten vanaf het begin meteen binnen. Wellicht nog niet helemaal ons spel, maar wel een spel dat punten binnen harkte. Het werd 21-25, mooi doan!

In set 2 kwamen we al snel tot een achterstand. De pass kwam niet aan, setjes waren niet zuiver genoeg en er werd minder afgemaakt. De tegenstander kwam daarentegen meer in hun spel. Zij hadden verdedigend meer ten opzichte van de eerste set. Spelverdeler Maud en midden Shannon kwamen in het veld om hun sublieme afstemming in te zetten. Zij hadden de donderdag daarvoor op training menig maal gescoord met deze bal. Kopiëren en plakken maar! Ook kwamen Danae en Valérie in het veld. Helaas was het niet genoeg. We verloren de set met 25-15.

In set 3 kwamen we dichter in de buurt. We pakten het spel van set 1 weer op. Er werden alleen aan onze kant veel servesfouten gemaakt, waardoor de tegenpartij alsnog kansen kreeg om te scoren en dit door te zetten. Het werd 25-22.

Mentaal was het een pittige wedstrijd. Coach Ludo pepte ons op door te zeggen dat een vijfsetter er nog in zat. Naarmate de wedstrijd kwamen we helaas al snel tot een achterstand. Deze set verloren we met 25-18.

Je kan je voorstellen dat we na die tijd enorm baalden. Het was vooraf een wedstrijd waar we zeker punten konden pakken. Komende donderdag 25 november hebben we de kans om het goed te maken. We spelen dan thuis tegen koploper Bolsward om 20:15 uur. Komt dat (online) zien, komt dat (online) zien! Wie wil kan winnen, bamos!

( tegen de koploper gaven de dames meer dan prima partij maar helaas ging met 1-3 de zege naar de dames uit Bolsward – red)