Verslag VC Grijpskerk Dames 1 22-04-2022

Daar waar we in Zwolle hadden afgesproken onze coach wat minder stress te geven, hebben we het toch afgelopen wedstrijd voor elkaar gekregen om weer wat extra grijze haren te laten groeien bij Ludo. Dit keer niet op onze standaard ‘zaterdag-volleybaldag’ een wedstrijd, maar jawel u leest het goed, op de vrijdagavond. Allemaal gehaast vanuit ons werk, school en andere bezigheden konden wij om 20.00 uur beginnen aan de wedstrijd in Assen.

En dit begin voelde in de eerste paar punten ook nog aan alsof we nog op het werk of in de schoolbanken zaten. Nadat wij op een kleine achterstand kwamen, wisten we het spel om te draaien. Er werden ballen verdedigd, verdeeld en daarna aan de andere kant gescoord. Door aanwijzingen van de 3(!) coaches die we aan de kant hadden staan, wisten we waar we punten konden halen bij de tegenstander. Dit resulteerde in een setwinst van 18-25.

De tweede set begonnen we warm, gemotiveerd en met een nieuw verdedigingsplan tegen de geplaatste balletjes van de Assenaren. Toch maakten we het in de tweede set ook al wat spannend, maar door verschillende wissels in te zetten, lukte het om de punten weer naar ons toe te trekken. Op het spannendste moment van de set, met een stand van 24-25, lukte het Romee (onze topper uit de A1) om het winnende punt te scoren met haar serve! Lekker, 2-0 voor ons dus.

Door naar de derde set. “Blijven focussen, eigen ding doen en laat ze maar zien hoe we kunnen volleyballen”. Dit bleek in de derde set toch even wat moeilijker dan verwacht. Het lukte ons niet om te scoren en Sudosa wist dit andersom helaas wel te doen. Dan toch maar weer wat speelsters wisselen, misschien wat frisse energie erin. Uiteindelijk lukte het niet om de gewilde derde set te pakken. Het resulteerde in een stand van 25-19.

Helaas, maar goed dan de vierde set maar winnen. Gedurende de vierde set vlogen de ballen ons om de oren. We kregen te maken met een enorme achterstand van, als ik het mij goed herinner, 17-06. Gelukkig lieten we onze koppies niet hangen en probeerden wij ons punt voor punt terug te vechten. En dit terugvechten is ons dan ook gelukt, tot we weer gelijk stonden. Helaas had dit gevecht veel energie gekost, waardoor we de set uiteindelijk verloren met 25-20.

Dan maar weer een vijfde set… Een set waarin we over het algemeen vanaf het begin scherp zijn en we voldoende vertrouwen hebben in onszelf en elkaar om de setwinst binnen te kunnen slepen. En ook in deze vijfde set in Assen was dat het geval. We begonnen met een flinke voorsprong, maar lieten Assen hierin nog weer een aantal punten terugkomen. Toch bleven we gefocust, gemotiveerd en waren we als team maar bezig met 1 doel: winnen. Dit doel is gelukkig behaald en de vijfde set eindigde in een stand van 7-15.

Kan de 3-2 winst weer mooi mee in de reeks gewonnen wedstrijden! Volgende keer toch maar wat minder spannend houden, aangezien Ludo nog te jong is om grijs te worden 😉.

Donderdag 28 april spelen wij in Groningen tegen Donitas om 19.30 uur. Zien we je dan?!