Top 3-1 winst voor Grijpskerk Dames 1!

Na wat corona gevallen in ons team mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer onze stoute volleybalschoenen aantrekken! De vorige wedstrijd was in ons voordeel, dus deze lijn wilden we natuurlijk wel doortrekken. Maar voordat de wedstrijd begon hadden wij het nog wel even druk met het passen van een outfit voor het volleybalfeest dat over twee weken gaat plaatsvinden in de Bokkediek! Voor onze volgers op instagram; Anne-Marije gaf afgelopen zaterdag alvast een voorproefje 😉

Oké, goed! Nu dan naar de wedstrijd! De eerste set ging aardig gelijk op en wij merkten dat er vanuit onze kant op den duur weinig servicedruk aanwezig was. Tijdens de tweede time-out  van deze set liet Ludo ons dan ook weten dat het voor ons nu het moment was om uit te gaan lopen. We hadden hier de eerste set toch wel wat moeite mee, maar uiteindelijk hebben we deze set wel binnengehaald met 25-21. Oké, nu doorpakken!

De tweede set begon meteen al een stuk scherper, ook de service ging beter en we scoorden hier ook meer punten mee. Daarnaast hadden wij het blok ook goed staan waardoor we ze daarmee ook meer onder druk konden zetten. We zochten de handen op van de tegenstander en iedereen bleef scherp! Het enthousiasme was zowel aanwezig vanaf de kant als in het veld, dus dat was super fijn! De tweede set hebben wij binnengehaald met een overtuigende 25-11. De derde set lieten we Veendam toch weer wat dichterbij komen maar hebben deze set wel binnengehaald met 25-20. De 4-0 overwinning konden we nu al helemaal ruiken….

Helaas lieten wij ons in de vierde set wat meer wegspelen door de tegenstander. Zij hadden op den duur meer servicedruk en bij ons was er eigenlijk de gehele set een soort van chaos. Jammer genoeg hebben wij ons deze set niet meer kunnen herpakken en hebben de laatste set verloren met 25-19. Desalniettemin zijn we blij met de 4 punten die we hebben behaald! Op naar aankomende zaterdag, dan kunnen jullie ons zien shinen in Bolsward!

Verslag: Valérie Laferte dd. 21-03-22