Derde winst op rij voor VC Grijpskerk Dames 1!

Afgelopen zaterdag 26 maart om 15:30 uur werden we verwacht in Bolsward. We mochten het opnemen tegen Woningkeuringen Friesland VC Bolsward Dames 1. Dit team stond op plek 3, maar wat onze trainer Abe al vaker heeft gezegd: alle teams in deze 2e divisie zijn te kloppen.

Startend aan de eerste set. De pass verliep goed en onze spelmel kon mooie setjes geven aan de aanvalsters. Vooral onze mid Anne Marije was op dreef. Ondanks dat ze een driemansblok voor zich had scoorde ze flink wat punten. We kwamen op voorsprong in de eerste set, maar kregen van coach Ludo als aandachtspunt mee om moeilijker te serveren, deze gingen te veel fout. Zo braaf als wij zijn luisteren we hier natuurlijk naar en heeft Valérie de set uitgeserveerd. Een mooie eerste set, 15-25.

In set 2 wisten we een mooie voorsprong op te bouwen. Sanne stond aan het net en was blokkerend goed bezig. Serverend hielden we ze onder druk en hadden ze moeite om ons aanvallend onder druk te zetten. De voorsprong die we hadden opgebouwd hebben we in deze set helaas weg gegeven. 2e set ging naar Bolsward, 25-22.

In de 3e set gebeurde er veel. Ludo wilde Nine erin wisselen voor Britt, maar er ging iets mis in het aanvragen hiervan. Of het de taalbarrière was, (want ja we waren over de grens) of dat Ludo het niet goed aanvroeg zal een vraag blijven waar we geen antwoord op hebben gehad. In ieder geval was de coach van de tegenpartij niet tevreden met hoe het verliep en hij liet dit ook duidelijk merken. Niet alleen de coach ook de tribune stond opeens “aan”. Nog meer gedreven waren we nu als team om de winst te pakken. Jammer genoeg pakte we de winst niet in deze derde set. Deze set ging naar Bolsward met een stand van 25-22.

De vierde set moest gewonnen worden om er een beslissende vijfde set uit te halen en dit lukte! We wonnen deze set met 20-25. Ondanks de voorafgaande irritaties en het vele lawaai van het publiek bleven wij goed gefocust. We bleven ons eigen spel spelen en bleven zowel serverend als passend sterk. Julia scoorde mooi langs de lijnen en Dagmar had het spelletje tactisch goed door.

De 5e set begon Danae met serveren. De tegenstanders hadden hier geen antwoord op, ze hadden moeite met deze serve. We wisselden van kant met een voorsprong van 2-8. We wisten het nog een beetje spannend te maken in de 5e set, we lieten Bolsward dichterbij komen. Wij wisten het niet af te maken, dit deed Bolsward wel. Maaaaaar, de winst ging naar ons. Met 12-15 wonnen we de beslissende set en zo ook de wedstrijd met 2-3 , het publiek werd er zelfs stil van. BAMOSSS!

De avond hebben we gezellig afgesloten bij de pizzeria in Bolsward.

Volgende week spelen we thuis in onze vertrouwde hal De Bokkediek. We spelen om 19:00 uur tegen Hemingway’s Donitas dames 3. Na onze wedstrijd staat er een feestje op de planning in de kantine van de Bokkediek met als thema kakker & gabber. Zien we jullie dan?!