Verslag wedstrijd VC Grijpskerk – VC Bolsward

Lieve Grijpskerkers!

Zaterdag 22 oktober zijn wij helemaal afgereisd naar Bolsward om daar om 16:00 uur de wedstrijd te spelen tegen Bolsward Dames 1.

Nadat we met zijn allen nog wat hadden gedronken en een voorbespreking hadden gedaan in de kleedkamer, gingen we vol goede moed het veld op. 

We hadden al tegen dit team gespeeld tijdens de bekerwedstrijden, hier hadden wij 3-1 van ze verloren. Dit wilden wij natuurlijk wel even recht gaan zetten! 

We begonnen de eerste set met Danae, Manon, Melanie, Susanne, Dagmar, Valérie en onze libero Inge in de basis. 

De eerste set gingen we best gelijk op. We hadden vanuit onze kant mooie rally’s en konden met onze service ook goed druk zetten. Helaas hadden we gedurende de set ook veel slordigheden waardoor niet meer druk hebben kunnen zetten op de tegenstander. Aan deze zin kun je het wel aanvoelen…we hebben de eerste set helaas niet naar onze hand kunnen zetten. We verloren hem met 25-21. 

We waren de eerste set heel dichtbij de winst. Daarom begonnen we vol goede moed aan de tweede set! Ook in de tweede set gingen beide teams weer gelijk op. Toch maakten wij als team in de tweede set meer servicefouten en kwam de pass niet altijd even goed aan. We hadden wel veel goede tactische ballen waar de tegenstander geen antwoord op wist te geven. 

Toch was dit ook niet genoeg om de tweede set naar ons toe te trekken. Deze verloren wij helaas met 25-22. 

Dan maar op naar de derde set! Wij zijn namelijk een team wat van 5 setter wedstrijden houdt. Wij begonnen deze set met een hele goede service serie. Helaas raakten wij ons spel daarna helemaal kwijt waardoor we de tegenstander heel erg hebben laten terugkomen. Uiteindelijk hebben we onszelf niet meer kunnen herpakken en hebben we deze set verloren met 25-13. 

De vierde set ging uiteindelijk weer stukken beter, je merkte echt dat we als team het nog niet wilden opgeven. We wilden nu op zijn minst 1 punt gaan pakken! Toch bleven wij ook in set 4 achter de feiten aanlopen en hebben wij deze set moeten afsluiten. met 25-20. 

De conclusie van alle sets is dat we eigenlijk steeds erg dichtbij waren, maar te veel eigen fouten maakten en achter de feiten aan liepen. Helaas hebben we deze wedstrijd geen punt kunnen pakken. Jammer, want er had wel meer ingezeten voor ons!

Volgende week hebben we een vrij weekend. Die week daarop spelen wij een thuiswedstrijd tegen Lycurgus dames 1 om 19:00 uur! Tot dan! 

Valérie Laferte – 22 oktober 2022