Afgelopen zaterdag was het weer zover, met zijn allen zijn we richting Groningen vertrokken om daar een wedstrijd te spelen tegen Donitas DS3.  En deze keer met versterking. Onze enige echte Meike speelde voor het eerst na 2 jaar (vanwege blessure) weer een volleybal wedstrijd! Precies een jaar geleden onderging ze haar operatie en na een aantal trainingen besloot ze ook een wedstrijd mee te draaien in het achterveld.
Nou dat volleyballen is ze zeker niet verleerd!
Daarnaast sloten ook Stephanie en Dominque bij ons aan.

De eerste set begon met een bijzondere opstelling. Zo heeft onze passerloper Manon een (tijdelijke) carrière switch gemaakt naar de midden positie en stond onze libero Inge, vandaag te schitteren in een rood shirtje!

De eerste set begonnen we allemaal erg fanatiek en vol enthousiasme op, voor sommigen een andere positie dan normaal. Er werden mooie ballen van de grond geraapt, echter hadden we niet zoveel succes met onze service, waardoor het niet erg hard liep met de punten. Iedereen was toch nog wel wat zoekende op haar positie. Uiteindelijk hebben we deze set dan ook helaas verloren met 25-15.

Set twee begon met Dominique op midden en onze spelverdeler Melanie mocht zich bewijzen op de diagonaal!
En dat heeft ze gedaan. Wederom waren er deze set een aantal service fouten, hoewel we dit nu beter wisten te compenseren.
Deze set hebben we dan ook met een 25-20 weten binnen te slepen.

Toegekomen aan de derde set, welke we helaas begonnen met een achterstand… de set begon moeizaam. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes welke helaas niet op tijd werden opgelost. Toch hebben we de knop weten om te zetten en kwamen we goed terug. De ballen werden weer van de grond gevist en vervolgens ook mooi afgemaakt.
Toch was dit helaas net wat te laat en hebben we de set verloren met 25-22 verlies.

De vierde set begon wederom erg moeizaam. Er was moeite met de servicepass waardoor we de ballen niet goed wisten af te maken. Uiteindelijk leidde dit tot 10 punten achterstand… Maar wij lieten ons niet kennen. Met Melanie aan serve zijn we heel goed teruggekomen. Helaas mocht dit niet baten en hebben we de set net verloren met 25-23.
Kortom was dit een wisselvallige wedstrijd, waarbij we de sets vaak begonnen met een achterstand en net wat te laat wisten terug te komen. Een 3-1 verlies helaas, hoewel we gezien de onbekende posities zeker tevreden mogen zijn over hoe we dit met zijn allen hebben opgepakt.
We hebben de avond afgesloten met een hapje eten. Waarna we onze dansmoves nog even hebben geshowt in de stad.
*Ilse van der Til
12-11-2022