Hallo Grijpskerkers!

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de eerste thuiswedstrijd van 2023. Dit keer mochten we het opnemen tegen VC Zwolle Dames 3. Vol goede moed begonnen we aan de warming-up en dit namen we mee in de wedstrijd . Met Valérie, Manon, Danae, Ilse, Shannon, Hester en Inge in de basis konden we beginnen.

De eerste set speelden we erg goed. We kwamen op een mooie 8-3 voorsprong, onder andere door de goede serve van Valérie. Het sfeertje zat er lekker in en iedereen was erg gefocust. We wisten door te zetten tot een 15-8 voorsprong. Zwolle kwam na hun tweede time-out toch nog wat dichterbij. Maar na een time-out vanuit onze kant wisten we onszelf te herpakken en de set binnen te slepen met 25-21. Nu dit doorpakken!

Set 2 begon jammer genoeg wat minder goed. Nadat de scheids beweerde dat we een opstellingsfout hadden en na een lastige serve van Zwolle stonden we meteen met 4 punten achter. Direct namen we een time-out en daarna pakten we een paar puntjes. Helaas wist Zwolle hun voorsprong uit te breiden naar 6-13. We kwamen nog wel wat dichterbij, maar helaas was het niet genoeg en won Zwolle de set met 18-25.

Dan set 3. We gingen erg gelijk op aan het begin van de set tot een stand van 7-9 voor Zwolle. Helaas had Zwolle een erg lange serve serie waar we niet snel genoeg uitkwamen. Zwolle liep hierdoor iets uit naar 9-16. Aan het einde van de set wisten we ons heel erg goed te herpakken. Het werd nog erg spannend, maar uiteindelijk won Zwolle de set met 23-25. Nu alle focus op de vierde set!

Het was duidelijk dat we echt alles moesten geven om er nog een winst uit te slepen. Maar net als in set 2 kwamen we op een achterstand, dit keer stonden we 1-6 achter. Maar mede door de goede serve van Ilse en de wilskracht van het hele team, wisten we het de tegenstander erg moeilijk te maken. Jammer genoeg verloren we uiteindelijk de set met 20-25. Daarmee hebben we helaas de wedstrijd met 1-3 verloren.

Komende zaterdag 28 januari om 12:00 spelen we een uitwedstrijd tegen Flash Veendam Dames 1. We zijn er op gebrand om te winnen en gaan er alles aan doen om te zorgen dat dit lukt. Zien we jullie in Veendam?