Zaterdag 28 januari jl. stond er een belangrijke wedstrijd voor ons op de planning tegen Veendam. De focus lag echt op het pakken van punten! Bij de vorige wedstrijd hebben we tijdens de heenreis met de auto nog een stuk fietspad meegepakt, in Veendam zijn we toch maar op de normale wegen gebleven. Bij aankomst in de sporthal hebben we met zijn allen nog een drankje gedaan en hebben ons daarna klaargemaakt voor de wedstrijd.

Tijdens de eerste set hadden we het spel meteen redelijk goed onder controle als team. Er was rust in ons spel en we konden de ballen na de pass en setjes vrij snel afmaken. Op den duur had onze spelverdeler Melanie een hele goede service serie waarmee ze ongeveer 6 punten heeft gescoord! Hierdoor creëerden we nog meer rust in ons spel en kwamen we uiteindelijk tot een overwinning van de eerste set. De set is geëindigd met 25-16. We waren allemaal heel blij met deze goede start en gingen daarom ook vol goede moed de tweede set in. In de tweede set kwamen we wat lastig op gang en dit merkte je ook aan het team. We moesten best hard werken om aan onze punten te komen. In vergelijking met de eerste set moesten we meer energie leveren voor elke bal en ook bij onze blokkering ging het een stuk minder waardoor de tegenpartij makkelijker aan scoren toe kwam. We hebben het deze set wel tot de laatste paar ballen erg spannend gemaakt. Het stond op den duur 23-23, maar door wat tactische ballen neer te leggen bij de tegenpartij was de tweede set ook voor ons! En door!

De derde, vierde en vijfde set kunnen eigenlijk in één keer worden samengevat. Alle drie de sets hebben wij enorm tegen onszelf gespeeld. Het leek wel alsof niks meer lukte en daarbij was er helaas niemand die opstond en het spel kon keren. Veel ballen werden door ons uit geslagen en wederom stond de blokkering ook niet optimaal. De tegenstander hebben wij ook deze sets goed in hun spel laten komen en cadeautjes van ons werden daarbij meteen afgestraft. We konden geen tegengas bieden en dit hebben we helaas niet kunnen omkeren. De laatste sets hebben wij dan ook verloren.

De samenvatting van de wedstrijd is dat wij als team niet niet genoeg direct hebben gescoord. We hebben niet kunnen laten zien dat we als team echt goed kunnen volleyballen met elkaar. De blokkering was over het algemeen niet sterk genoeg, de aanvallende ballen vanuit ons scoorden niet direct en we legden onze tactische ballen teveel in de handen van de tegenstander. Hierdoor is het effect geweest dat wij de tegenstander teveel in hun spel hebben laten komen en waarbij wij de ballen niet direct scoorden, deden zij dat op den duur wel. Gelukkig hebben we wel wat punten kunnen pakken, maar hopen bij de volgende wedstrijd met de winst er vandoor te gaan! Hier gaan we dan ook alles aan doen! De wilskracht is binnen het team zeker aanwezig en dat gaan we jullie komende wedstrijden laten zien!

Aankomende zaterdag 4 februari spelen wij om 19:00 uur een thuiswedstrijd tegen VC Bolsward Dames 1.