Hallo Grijpskerkers!

Afgelopen zaterdag 11 februari moesten we in Groningen tegen Lycurgus Dames 1 spelen. Ondanks dat Lycurgus op de tweede plaats staat gingen wij met volle moed de wedstrijd in. Als versterking op mid hadden we Dominique van Dames 3 er weer bij en onze coaches Julia en Erwin.

De eerste set begon super goed! We liepen al snel voor door een mooie serveserie van Ilse en ook na de serveserie hielden we het enthousiasme en strijdlust goed vast. We stonden er echt als een team. We waren zelf knallend bezig zowel voor als achter in het veld. Halverwege hadden we een klein dipje waardoor Lycurgus weer dichterbij kon komen. Gelukkig herpakten we onszelf en hielden de voorsprong waardoor we de eerste set met 20-25 hebben gewonnen.

Het enthousiasme van de eerste set namen we mee de tweede set in. Helaas deed Lycurgus hetzelfde en begonnen ze met een sterke serveserie waardoor we meteen een achterstand hadden. gelukkig lukte het ons om uit de serveserie te komen en zelf weer punten te pakken. We liepen steeds redelijk gelijk op met Lycurgus en hebben hard ons best gedaan om punten te scoren, maar helaas kwamen we net te kort en verloren we de tweede set met 25-21.

Ondanks dat we de tweede set verloren hadden, gingen we de derde set weer met goede moed in. We hadden nieuwe afspraken gemaakt voor de verdediging en het ging meteen al wat beter. Ondanks dat de pass niet altijd perfect was maakte Ilse er een goede set van en zorgden de aanvallers er voor om te scoren. Ook ons blok was goed in de derde set. We hebben veel punten en energie kunnen halen uit de derde set en wonnen hem met 17-25.

De set stand is nu dus 1-2 voor ons! Nu die vierde set nog. Deze set werd behoorlijk zwaar. Aanvallend kwamen we er niet helemaal uit en onze verdediging ging helaas ook weer een stapje achteruit. Gelukkig hebben we door servesdruk te houden punten kunnen maken wanneer we aanvallend niet aan scoren toe kwamen. Richting het einde van de set hebben we de knop om kunnen zetten en zijn we terug gekomen. We maakten er een spannende set van en Melanie werd er nog in gezet in de hoop dat we de set nog konden pakken. Helaas lukte het ons niet en hebben we de vierde set verloren met 23-25. Op naar de vijfde set dan maar.

In de vijfde set lieten we helaas niet ons beste niveau zien. Lycurgus begon weer met een sterke serveserie waar we moeilijk uitkwamen. Lycurgus scoorde veel en wij kwamen er helaas niet echt aan toe om te scoren. Ik zal het kort houden over de tweede helft van de vijfde set. Het lukte ons niet om terug te komen en hebben de vijfde set helaas verloren met 15-6.

Al met al hebben we vooral in de eerste 4 sets lekker staan spelen met veel enthousiasme en als een echt geheel team. We hebben ons best gedaan, maar hebben uiteindelijk toch verloren helaas met als eindstand 2-3.

Aankomende zaterdag 18 februari is het weer tijd voor een thuiswedstrijd in de sfeervolle Bokkediek!! We spelen om 19:00 uur tegen Hemingway’s Donitas Dames 3.