De competities van Volleybalclub Grijpskerk zijn inmiddels in volle gang. Met vier damesteams en ruim dertig jeugdleden wordt er nog met veel plezier een balletje geslagen in Grijpskerk.

‘De competities zijn los,’ vertelt voorzitter Luppo Kort. ‘Momenteel hebben we vier damesteams. Het eerst draait goed mee in de middenmoot van derde divisie. Onze tweede team is middenmoter in de tweede klasse. Het derde team is net gepromoveerd naar de tweede klasse en draait nog niet mee in de top en ook ons vierde team staat in de middenmoot. We zijn als club helaas wel wat gekrompen door de coronapandemie. Daardoor zijn we van vijf damesteams naar vier gegaan. We zijn erg blij dat de coronatijd inmiddels voorbij is. We hebben toentertijd wel wedstrijden zonder publiek gespeeld, daar zit toch minder beleving in. De wedstrijden werden toen wel uitgezonden, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Gelukkig is er tegenwoordig altijd wel weer een grote groep aanwezig om de volleyballers aan te moedigen. Er wordt gespeeld op zaterdagmiddag. Om 16.30 begint de eerste serie games en om 18.30 de tweede serie. Onze heren spelen inmiddels in samenwerking met Volleybalvereniging De Meeuwen uit Zuidhorn.’ De voorzitter speelt inmiddels zelf niet meer, maar zet zich graag in op bestuurlijk vlak en als niveau scheidsrechter. ‘Ik speel al sinds mijn ulo-schooltijd. Via een gymleraar ben ik begonnen en blijven hangen in de sport. Wat ik er leuk aan vind is dat je het echt als team doet. VC Grijpskerk is een hele dorpse verenging. Iedereen kent elkaar, ongeacht niveau. Er is ook altijd wel een groep die na de trainingen even blijft zitten. Als onderdeel van Dames 1 zie je elkaar wel zo’n 10 uur in de sporthal, dan leer je je teamgenoten ook goed kennen en weet je wat er speelt bij elkaar. Het is en blijft zeer gezellig!’

Uit de Streekkrant van 7 november 2023 jl.