Hallo Grijpskerkers!!

Ja hoor! Afgelopen zaterdag mochten we weer een thuis wedstrijd spelen. Dit keer tegen BBQ Time Tjoba DS1 die op de tweede plaats stond. Naast de mensen in het veld stond onze bank ook vol. We kregen versterking van Iris, Eliza en Marita van dames 2 die daarvoor al hadden staan knallen tijdens hun eigen wedstrijd. Onze lieftallige Meike was natuurlijk ook weer van de partij. Met dit grote en enthousiaste team gingen we de strijd aan tegen BBQ Time Tjoba.

De eerste set begonnen we met volle moed en enthousiasme. Dit keer stond Inge weer in haar eigen shirt als libero in het veld en begon Marita als mid achter waardoor Dagmar voor de verandering eens als mid voor begon. In het begin gingen we erg lekker! We scoorden veel punten met onze aanval en waren goed aan het verdedigen achter in het veld. Toen kwam het einde van de set in zicht. We moesten nog een paar punten, maar helaas zakten we toen wat weg. Tjoba begon steeds dichter in de buurt te komen maar daar zette Valérie een stokje voor door een lekkere serve serie neer te zetten. We maakte het erg spannend, maar helaas kwamen we uiteindelijk toch te kort en verloren we de set met 24-26.

Dat we de eerste set hadden verloren hield ons zeker niet tegen, want de tweede set begonnen we meteen met een knaller van een serve van Melanie en Dagmar die vervolgens de bal even naar beneden beukte alsof het niks was. We hebben een paar goede serve series gehad, waardoor we een voorsprong maakten. Verder liepen we steeds een beetje gelijk op met Tjoba. Richting het einde van de set liep Tjoba steeds verder voor uit en werd het steeds iets spannender, maar we lieten ze niet te dichtbij komen en wonnen de set met 25-20!!

In de derde set kwam het enthousiasme wat minder naar boven. Verder maakten we zelf veel fouten waar Tjoba van profiteerde. In deze set werd onze Meike ook ingezet in het achter veld!! Ondanks dat de pass goed ging maakten we zelf de ballen niet af, waardoor we weinig punten scoorden. Eliza werd nog ingezet voor extra power voor aan het net, maar helaas hebben we deze set toch verloren met 9-25.

Snel verder naar de vierde set. In het begin maakte Tjoba een grote voorsprong en waren wij nog steeds wat ingezakt. We lieten niet zien wat we wel in ons hadden. Toen het ongeveer 8-19 stond voor Tjoba begonnen we weer een beetje ons eigen spel te laten zien. Met Iris op spelverdeler hebben nog gestreden voor wat punten, maar het lukte ons helaas niet om de set te winnen. We verloren de laatste set met 15-25 van BBQ Time Tjoba DS1.

We hebben gelukkig wel 1 setje gepakt en na de wedstrijd hadden we natuurlijk nog het feestje van de club, met als thema beroepen. Dus na de wedstrijd hebben wij ons omgetoverd tot bouwvakkers en hebben we heerlijk genoten van het feest!!!