Wedstrijd verslag 19 januari 2019.

Ja hoor!!!! De eerste competitie wedstrijd gewonnen van 2019.

De eerste competitie wedstrijd van 2019 was afgelopen zaterdag 19 januari. We moesten het in de eigen Bokkediek opnemen tegen DIO Bedum. Vorig jaar verloor Grijpskerk Dames 1 de PD wedstrijden  van hun dus we wilden wel even wraak nemen. We hadden in het begin van het seizoen  al tegen ze gespeeld en toen wisten we met 3-2 te winnen. Toen was het tot het einde spannend, nou deze wedstrijd deed daar niet voor onder !

We begonnen met Marfan en Chantal op buiten, Deliaantje en Dagmar op midden, Meike op diagonaal en ondergetekende als spelverdeler. Dit team is de hele wedstrijd blijven staan.

In de eerste set begonnen we erg slordig er werden veel fouten gemaakt. Als we al kansen kregen werden deze niet afgemaakt. We kwamen snel een paar punten achter. Eigenlijk liepen we de hele set achter de feiten aan. We vochten voor wat het waard was maar het was al te laat en DIO won deze set met 20-25.

De tweede set begonnen we erg sterk en we maakten veel punten. We sloegen veel ballen in en de service druk was erg goed ( Meike had weer een mooie service serie). We speelden met veel overtuiging en wonnen deze set met 25-15.

De derde set werd het alweer iets spannender maar nog steeds speelden wij heel sterk.  DIO bood wel meer tegenstand maar het was niet genoeg en we wonnen deze set met 25-22.

Nu de vierde set ! Deze kende een heel spannend verloop. We lieten in het begin een paar punten liggen en kwamen al snel op een achterstand te staan. We vochten onszelf terug in de wedstrijd en het stond op een gegeven moment 18-18. Daarna nam DIO het heft in handen en liep uit naar een 22-24 voorsprong. We toonden karakter door er vol voor te blijven gaan en wisten de stand weer gelijk te trekken 24-24 . Het werd nog heel spannend en Heren 1 heeft ons ook nog even aangemoedigd vanaf hun veld. Jammer genoeg won DIO deze set met 26-28.

De laatste en beslissende vijfde set, wie gaat er met de winst van door? Het begin ging gelijk op maar na paar punten pakten wij een voorsprong van 8-6. Wij wilden niet verliezen en gingen er keihard voor vechten om deze wedstrijd binnen te slepen. Na paar rally’s is ons dat ook gelukt!! We wonnen deze set met 15-12.

We hebben de eerste competitie wedstrijd van 2019 met een spannende 3-2 gewonnen. Met alle blessures achter ons een goede wedstrijd met goed samenspel als een team! We hebben nu een weekje rust omdat de wedstrijd tegen Smash Beilen niet doorgaat en dan mogen we 2 februari weer knallen tegen Flash Nieuwleusen. Vorige keer hebben we daar met 3-1 van verloren dus we willen revanche nemen. We spelen thuis in de Bokkediek  om 16:30!